26 decembrie 2011

Mierea ca medicament




Sigur ati aflat pana acuma ca mierea este un panaceu folosit pentru o gama foarte larga de afectiuni si vindeca multe probleme comune. Iata mai jos cateva afectiuni usoare care pot fi prevenite sau tratate cu ajutorul ei:

1. Alergiile – mierea pura este un tratament excelent pentru 90% dintre alergii.

2. Anemia – cu cat e mierea mai inchisa la culoare, cu atat mai bine. Consumati o banana coapta cu o lingura de miere, de doua ori pe zi pentru a va creste cantitatea de sange.

3. Pofta de mancare – pentru copii care n-au pofta de mancare, mierea este solutia.

4. Conjunctivita – dizolvati miere intr-o cantitate egala de apa calda. Cand se raceste, aplicati amestecul ca pe lotiune.

5. Oboseala si epuizare – fiind usor absorbita in sange, este un antidot aproape instantaneu impotriva oboselii. Se dizolva o lingurita de miere in apa calda si apoi se pastreaza la frigider. Beti cand va simtiti obositi.

6. Dureri de cap si migrene – luati doua lingurite de miere dupa masa pentru a preveni durerile de cap. Pentru migrene, dizolvati o lingurita de miere intr-o jumatate de pahar de apa calda. Repetati dupa 20 de minute daca migrena persista.

7. Bolile cardiace - mierea lupta impotriva colesterolului. Inlocuind zaharul cu ea la mancarurile de zi cu zi, va va ajuta sa scapati de colesterol. Acest lucru este util pentru batrani, in special pentru cei care sufera de diabet zaharat, boli de inima, hipertensiune.

8. Hipertensiunea arteriala – amestecati o lingurita de miere, o lingurita de suc de ghimbir si o lingurita de pulbere de chimen si luati de 2 ori pe zi.

9. Insomnie – luati o lingurita de miere amestecata cu apa calduta sau lapte si beti inainte de culcare.

10. Digestie proasta - amestecati cantitati egale de miere cu otet de mere, diluati cu apa si beti.

11. Hidratare – mierea este un hidratant bun si ajuta, de asemenea, la reducerea altor afectiuni ale pielii, cum ar fi cosurile.

12. Dureri in gat – lasati o lingurita de miere sa se topeasca in partea din spate a gurii si sa se prelinga in jos pe gat.

13. Durere de stomac – dimineata, pe stomacul gol, luati o lingurita de miere amestecata cu sucul unei jumatati de lamaie si diluate intr-un pahar de apa apa fierbinte.

14. Dintii – desi e dulce, ajuta la mentinerea si la protectia dintilor.

Important: mierea contine o bacterie care poate fi daunatoare sugarilor; nu trebuie administrata copiilor mai mici de un an. In caz contrar, poate duce la intoxicatii alimentare.

Sursa: text , foto

2 comentarii:

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare