20 decembrie 2011

Remedii florale Bach




Imbolnavirile de care suferim sunt o consecinta a unor tulburari psiho-emotionale aparute in urma interactiunii noastre cu ceea ce ne inconjoara sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut, dar pe care nu am reusit sa le amortizam indeajuns. In alte cazuri, poate fi vorba despre imperfectiuni ale personalitatii care se cer a fi transformate si sublimate pentru a ne putea inscrie pe traiectoria unei evolutii spirituale.

In ultima vreme avem la indemana din ce in ce mai multe terapii care sa ne sustina in restabilirea echilibrul interior. Una dintre cele mai profunde si eficiente este terapia cu remediile florale a doctorului Bach, talentat medic, bacteriolog, patolog si homeopat britanic (1886 -1936). Avand un ascutit simt al observatiei si inzestrat fiind cu sensibilitate speciala, Dr. Bach a descoperit si perfectionat un sistem terapeutic format din 38 de esente florale. Pornind de la o experienta personala dramatica, el a constatat ca starea sufleteasca si motivatia pot avea un efect direct si regenerator asupra sanatatii fizice. De aceea, in procesul de prevenire sau vindecare accentul trebuie sa cada pe suflet, minte si emotii, unde se initiaza prima unda aducatoare de imbolnavire.

Afectiunile fizice sunt de fapt ultima forma de manifestare a unei dezordini mult mai profunde. Primele verigi ale mecanismelor de aparare ale organismului sunt slabite de perturbarile emotionale sau defectele de personalitate care au o influenta nefavorabila asupra fortei de aparare a organismului, urmand apoi ca bolile sa se instaleze in diferite parti ale fiintei umane, nu numai in corpul fizic. Schimbarea atitudinii fata de boala, viata, fata de cei din jur si de noi insine determina o recuperarea mai rapida, prin activarea potentialului de vindecare si cresterea imunitatii.

Dr. Bach spunea in cartea sa "Heal Thyself" (Vindeca-te singur) ca prevenirea si vindecare bolii poate fi aflata prin descoperirea a ceea ce este rau in noi insine si eradicarea acestui defect, prin dezvoltarea calitatii care il va distruge, nu prin lupta impotriva raului, ci prin aducerea unui asemenrea flux al calitatii opuse, incat acesta va fi eliminat din fiinta noastra.

Remediile florale au fot grupate in 7 categorii, dupa cum urmeaza:

Frica: plop tremurator, corcodus, cretisoara, castan rosu, trandafir salbatic
Incertitudine: porumbar salbatic, ovaz salbatic, cerato, carpen, gentiana de toamna, orz salbatic
Preocupare excesiva pentru bunastarea celorlalti: verbina, vita de vie, apa de izvor, fag comun, cicoare
Preocupare insuficienta pentru prezent: caprifoi, vita alba, maces, mugure de castan salbatic, maslin, mustar salbatic, castan alb
Singuratate: iarba neagra, slabanog, vioreaua de balta
Sensibilitate excesiva la influente si idei: nuc, tintaura, agrimonia sau turtita mare, ilice
Dezamagire sau disperare: larita, ulm, stejar, mar paduret, pin, salcia galbena, castan comestibil, Steaua din Betleem/balusca



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare