14 ianuarie 2012

Ce mâncăm ?



Cand spun la cineva sa manance sanatos imi raspunde ca nu are cum, avand in vedere alimentele din magazine. Oamenii nu-si dau seama ca nu trebuie sa mancam tot ce se comercializeaza, ca multe din alimente sunt facute de oameni pentru care banul e sfant si nu-i intereseaza efectele acelor alimente asupra organismului. Dar noi nu avem nici o scuza cand le cumparam si le mancam. Din cauza noastra exista asemenea produse pe piata. Nu stim sa facem un pic de selectie, sa ne uitam pe ambalaj si pur si simplu sa refuzam sa ne otravim organismul. Daca am face lucrul acesta cu totii ar disparea de pe piata acesti profitori, avari dupa bani si ar ramane adevaratii producatori traditionali, care lumea nu-i apreciaza momentan, dar care pun suflet in ceea ce fac si tin la sanatatea omului.

Multa lume imi spune ca nu au ce sa manance, in afara de otravurile din magazine. Avem ce manca si inca chiar bine. In loc de laptele-apa din cuti, putem lua laptele proaspat de la tarani, care slava domnului mai au vaci.; branza si iaurtul la fel sau putem face noi acasa iaurtul ca e mai ieftin. Putem alege painea fara amelioratori. Renuntam la mezeluri, branza topita, margarina si mancam unt. In loc de sucuri bem apa, ceaiuri sau suc facut de noi. Sa cautam taranii autohtoni cand avem nevoie de fructe, legume, zarzavaturi si oua.

Mai ales familiile care au copii trebuie sa tina cont de alimentatia lor, pentru ca nu se pot juca cu sanatatea lor.

Binenteles nu mai vorbesc de tigari si bauturi alcoolice pentru ca acestea sunt niste vicii foarte mari, care pe langa sanatatea precara care o provoaca, apar si certurile si dezbinarile in familie si cei care sufera cel mai mult sunt copiii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare