17 septembrie 2012

Culorile



Culorile ne pot ajuta sa ne constientizam mai bine nevoile, starile sufletesti, tendintele interioare si chiar unele dorinte profunde. Dar cum pot face aceasta tocmai culorile? Observam uneori ca dorim sa avem in preajma noastra anumite culori, sa achizitionam haine sau lucruri de o anumita culoare, sau ca ne simtim confortabil intr-un anumit mediu cromatic. Uneori simtim respingere fata de unele culori. Aceasta preferinta sau respingere fata de anumite culori are pentru fiinta noastra anumite semnificatii. Vom descoperi in continuare ce semnifica preferintele, respectiv respingerile noastra in legate de culori.

Preferinta preponderenta fata de anumite culori

Rosu semnifica starea de efervescenta launtrica, miscare, energie, dinamism, forta, vigoare.

Portocaliu semnifica nevoia de senzualitate, de conservare fizica, aspiratia catre trairile erotice plenare, satisfacerea pornirilor sexuale, exacerbarea senzatiilor amoroase, nevoia de liniste, fascinatia confortului fizic.

Galben semnifica dorinta de a realizare interioara, speranta in fericire, aspiratia catre desavarsire.

Verde semnifica o structura mobila, flexibila, adaptabila la schimbarea situatiilor, a imprejurarilor, a contextelor problematice.

Albastru semnifica modalitate pasnica, afectuoasa de abordare a ambiantei, a situatiei si a problemelor, inteligenta dublata de afect, admirabila armonie interioara.

Indigo semnifica o fiinta foarte evoluata, detasata de contingent, integrata in ideal, care se afla deasupra a tot ceea ce este profan si efemer; in unele situatii aceasta arata revolta si evadarea dintr-un mediu perceput ca nefiind asa cum ar trebui sa fie si care nu o satisface cu nimic pe respectiva fiinta.

Violet semnifica dorinta de a stabili relatii intime fundamentale ideale, care sa ofere satisfactii depline armonizand total fiinta; exprima, de asemenea, fascinatia intelepciunii, tendinta de a atinge realitatea ultima, nevoia adevarurilor de nezdruncinat, concretizarea sui-generis a idealurilor.

Respingerea unor culori

Rosu indica fragilitate, slabiciune, teama de actiune si influentele mobilizatoare ale mediului exterior.

Portocaliu indica inhibarea, pudoarea excesiva, frigiditatea psihica, subordonarea, refularea sexuala, inchistarea in prejudecati, respingerea nefireasca a nevoilor si trebuintelor elementare naturale, frustrarea.

Galben indica deziluzia, dezamagirea, deceptia, izolarea masochista, retragerea dureroasa in sine.

Verde indica rigiditate, inflexibililtate, teama de a schimba modul de actiune, punctul de vedere si atitudinile, chiar atunci cand situatiile o impun; in esenta, indica rezistenta la schimbare.

Albastru indica neimplinirea aspiratiei de liniste si echilibru interior profund, lipsa afectiunii si a increderii in cei care ne inconjoara, frustarea afectiva, egoismul, frica de dragoste.

Indigo indica dorinta de concret, tendinta de a mentine un control activ asupra ambiantei, dorinta de integrare in actiuni pozitive, efective.

Violet indica dizarmonia interioara, nerealizarea idealurilor, alienarea, lipsa ambiantei sublime, dorinte intime, teama obsesiva de deziluzie, frica de angajare in relatii personale profunde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare