12 martie 2013

Plantele medicinale



Am descoperit un site cu 300 de plante medicinale si afectiunile pe care le trateaza, plantelemedicinale.info, foarte util. Aici ai la indemana tratamente naturiste pentru orice boala si remedii naturiste cu plante medicinale asa cum au fost lasate in popor.

Multe dintre medicamentele moderne sunt produse indirect, de la plante medicinale, un exemplu bun este aspirina. Plantele sunt folosite în mod direct sub formă de medicamente, de o mulțime de culturi din întreaga lume – de exemplu în cultura chineză sau medicina indiană.

Multe plante folosite pentru consum au efecte terapeutice, de exemplu, usturoiul. Plante medicinale sunt resurse de noi medicamente. Se estimează că sunt mai mult de 250.000 de specii de plante și flori.

Proprietăţile terapeutice ale plantelor medicinale sunt condiţionate de prezenţa în acestea de substanţe active, cum ar fi alcaloizi, flavonoide, glicozide, vitamine, taninuri şi compuşi precum cumarina, care afectează fiziologic organele la oameni şi animale sau care sunt biologic active în ceea ce priveşte agenţii cauzatori de diverse boli.

Studii științifice sponsorizate de companii farmaceutice au adus dovezi clare ce demonstrează faptul că plantele produc substanțe chimice puternice, care au capacitatea de a distruge bacterii, ciuperci și virusuri cu o rapiditate și ușurință incredibilă. Aceste substanțe chimice apar în mod natural și acționează ca mecanisme de apărare împotriva agenților patogeni invadatori.

Proprietățile lor terapeutice sunt folosite pentru tratarea unor numeroase boli, avantajul major fiind că plantele medicinale sunt 100% naturale.

În zilele noastre, suntem loviți din toate părțile de o mulțime de alimente nesănătoase, iar sistemul imunitar este din ce în ce mai slăbit. De aceea, uzul plantelor medicinale poate reprezenta cea mai bună soluție

Astazi, produsele pe bază de plante medicinale simbolizează siguranță, în contrast cu produsele sintetice ale epocii moderne.

Fitoterapia utilizeaza ca mijloace de tratament plantele medicinale. Unele traditii de scoli de fitoterapie folosesc plantele in intregime sau doar anumite parti ale acestor plante binefacatoare.

Una dintre condițiile necesare pentru succesul în medicina primara este disponibilitatea și utilizarea de medicamente adecvate. Plantele medicinale  au fost întotdeauna o sursă comună de medicamente, fie sub formă de preparate tradiţionale, fie în formă pură.

Sursa: plantelemedicinale.info

2 comentarii:

  1. Foarte interesant e site-ul. Obisnuiam sa cumpar Formula As intr-o perioada cand nu prea foloseam calculatorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi cumparam si acum Formula AS, iar site-ul este chiar folositor. :)

      Ștergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare